I vinter tider



Jobbat kväll och helgen har anlänt själv så jobbar jag hela helgen so boring. Tur att man har roliga och bra arbetskamrater.


I veckan så baka jag 40 st bullar och kändes roliugt att baka borde göra det oftare. Tycker mest om att laga mat fram tills nu. Alltid kul att bjuda på när man får besök,annrs får man gå och köpa något när man inte har något hemma.


Ikväll blir det lugnt,kanske slå på någon film och bara ta det lugnt. Håller nog på att bli förkyld också skit åxå.

Over and out

An american crime




Såg precis på filmen an american crime,som som handlar om Sylvia Likens tragiska öde.  Den bygger på en sann berättelse där en 16 årig flicka vid namn Sylvia och hennes yngre syster jennie tas hand om en labil kvinna vid namn getrud. Som har 6 barn sen inann.  När hennes labila psyke  sviktar så är det Sylvia som får ta det värsta och misshandlas svårt,brännsmärks av ciggaretter osv.


Var nära till gråt flera gånger under filmens gång och inombords så kokar jag av ilska. Hur kunde detta få ske när grannar visste vad som försegick bakom stängda dörren,men de gjorde som andra fega grannar valde att inte se.
Såna här filmer griper tag i en och ruskar dig hårt och du vaknar upp. Såna här saker sker oftast bakom stängda dörrar och tyvär så slutar det i död.  Såsom det slutade för Sylvia Likens.


Om du inte sett den här så gör det. Den berör ändå in till benmärgen på dig




 

                        



                                                                   Sylvia Likens





                                                                        Getrud

Nancy Tavsan - ännu en tragedi



Åter en ung flicka som mördas och får begravas utan att någon gärningsman gripen.  Förra året fick även  therese sätta livet till för ett svartsjukedrama mellan 2 tonåringar. En 15 respektive 16 kille å tjej. Jag blir så arg men ändå så maktlös när sånt händer. Vart är vårat samhälle på väg?  Man önskar att dessa männsikor som begår dessa brott inte får ett lätt liv efter deras straff i fängelset. De ska pinas och minnas vad de har gjort och ha djup ångest. I alla evig framtid,vakna upp skrikande mitt i natten.

 Ingen tycks ha sett något ändå finns det kanske någon som vet om mordet på Nancy. Men är så jävla feg och inte träder fram utan låter en familj begrava sin dotter utan något spår alls vem som bragt henne om livet. Vet inombords att det är någon som sitter på svaret. Träd fram och ge familjen ett fint avslut och stå för vad du gjort!

Har så svårt att förstå varför en så ofantligt korkad och dum människa släcker ett liv,för att kanske upppleva ett sorts rus. Men som slutar att en familj mister sin dotter och massa frågetecken  återstår utan svar.  Hoppas innerligt att sanningen kommer fram och man får ett ansikte och ett namn den som tog nancys liv.





Hjällboskolans aula är omgjord till ett minnesrum för den mördade Nancy Tavsan. Bilden lånad

Må du få vila i frid


So this be it




Ursäkta jag varit dålig på att uppdatera. Måste bli lite bättre å det och inte så mkt nyårskort blev det sorry.




Mitt nyårs löfte var:

Att sluta äta godis och sötsaker och dylikt i matväg,börja röra på sig och så vidare. men det sprack rejält efter nästan 2 veckor av stenhård start. Men jag insåg också en sak att jag lider ju inte av övervikt precis och jag ska börja röra på mig och gå jag ner så gör jag det.  Men ska inte vara så hysteriskt utan naturligt och roligt.

Jag tror att om man går för hårt så tappar man focus efter ett tag och allt känns som en tung uppförs backe.  Att vilja gå ner i vikt ska vara en rolig positiv sak där man peppar sig i positivtet.

Jag väljer den långa och sakta vägen mot mitt nya liv med motion.


Helgen som varit har varit mkt bra. Fick med mig min äskling till ikea i fredags och var där en stund.  Han var dock inte så road av alla klädbutiker jag ville gå in i.  Men hans stora nöje var dock att åka till en bilskrot efteråt så vi båda fick något ut av det hela.

Sen resten av helgen var allmänt slappt,mest legat framför tvn och frossat i cold case säsonger. Måste säga en riktigt bra serie faktiskt. Den är lagom att titta på när man bara vill ligga i soffan och softa en förmiddag eller eftermiddag.





over and out

RSS 2.0